Sunday, 13 July 2014

JEMU DENGAN RESEPI ESP YANG SAMA????

Bosan dengan Menu ESP yang Sama Hari-hari?????
 
Ye lah..
 
Takkan nak minum ESP + Milo jer kan hari-hari...

Jom cuba resepi dibawah yang pastinya mabeles...

Resepi ini hanya cadangan semata-mata dan boleh diubah mengikut citarasa pengguna sendiri...
 
1. Masuk 1 sudu besar oren Sunquick dalam shaker. Masukkan 1 1/2 sudu ESP dalam shaker beserta air sejuk 200ml. Goncang goncang dlm seminit. Sedia untuk diminum. Yummy.. Rasa masam-masam sikit.

2) Sebotol minuman jus Twister, sebarang perisa contoh Laici, Blackcurrant, Manggo atau Oren atau apa jus kegemaran korang, tuang dalam shaker dan masukkan 1 1/2 sudu ESP. Goncang goncang goncang. Sedia untuk diminum.boleh ditambah dengan ais bagi yang menggemarinya...

3) Potong 2 biji pisang kecil kecil dan masukkan dalam blender. Masukkan 2 sudu Quaker Oat perisa madu. Masukkan 250ml air sejuk dan 1 1/2 sudu ESP. Kisar sehingga hancur. Kalau suka boleh tambah kiub ais...menyelerakan...
 
4) Resepi nih memang agak guilty sikit utk org diet tapi kegemaran penggemar coklat. 2 sudu serbuk coklat Cadburry ditambah dengan 200 mlm susu HL perisa kesukaan bersama 1 1/2 sudu ESP. Shake atau blend kan, dan minum..mudah kan???

5) Ini resepi bagi mereka yang mempunyai Cinch Shake Coklat. 1 scoop Cinch Shake perisa coklat dan 1 1/2 sudu besar ESP bersama 200ml air sejuk. Goncang dengan shaker.
 
 
Ini ada lagi resepi ESP yang sangat simple dan mudah..
 
  • ESP + Air suam
  • ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  • ESP + SusuAnmum
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  • ESP + KOKO + OAT
  • ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
  • ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  • ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk  kemudian blend
  • ESP + meal shakes + MILO (sejukkan lebih sedap)
  • ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  • ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  • ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) ...memang mabeles!!
 
 
Tapi ingat yer...
cara nak minum pun ada pantang larang yer...

*      1 - Jangan bancuh esp dengan air panas . Mesti air sejuk atau suhu bilik  atau air suam kerana pada suhu yang tinggi ia akan merosakkan kandungan protein ESP itu.

*      2 - Jangan bancuh esp dengan minuman berkafein (kopi,teh dan nescafe kerana minuman berkafein akan mengurangkan penyerapan nutrisi protein tersebut.

*      3- Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal

*      4- Gunakan tumbler atau shaker untuk menggoncang bancuhan esp untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul
SELAMAT MENCUBA....
 
Ingin mencuba ESP yang menjadi hot selling produk Shaklee nih..
Hubungi saya

Siti Mahani Ahmad

fb                          : Siti Mahani Ahmad
page                     : Butik Kesihatan Anda
ID                         : 916251
sms / whatsapp : 010-7669815


Cash On Delivery : Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam, Plentong, Felda Cahaya Baru dan sekitar Johor Bahru.
Pengeposan Poslaju keseluruh Malaysia.

 
Nak order ESP sekarang?????
 
klik  saja butang dibawah...

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ab38039d7c1a6862cc692cd15e20d757
 

 
 



 
 
 

No comments:

Post a comment