Friday, 3 July 2015

set berpantang yang ohsem!!!

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu masa kini telah pun bertukar kepada set berpantang yang moden...
Mengapa yer?

Selain mudah untuk mendapatkannya, mereka juga tidak perlu bersusah payah untuk menyediakannya...

Maklumlah...masa berpantang perlulah digunakan dengan sebaiknya bagi mengembalikan tenaga dan kesihatan badan ibu2 selepas melahirkan...
Sebelum bercerita panjang mengenai Set Pantang ni...jom kita kenali dulu khasiat setiap supplement.
SET PANTANG SHAKLEE
Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B-Complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg Sustained Release 
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.
Kenapa mesti set pantang SHAKLEE??????
Alhamdulilah...saya telah mengamalkan Set Pantang Shaklee ini semasa berpantang anak ke 3 saya iaitu Nur Alyaa Zahraa....
iaitu 
ZINK + VITALEA + VIT C + BCOMPLEX  Add On   ESP + Ostematrix
Antara kesan yang amat ketara pada diri saya ialah
  • Badan tidah letih/lesu
  • Tidak mengantuk di siang hari
  • Luka cepat baik/sembuh
  • Susu badan meriah
  • Kesan strechmark cepat hilang
  • Bayi tidak meragam kerana susu badan yang mencukupi
  • Sentiasa bertenaga
  • Tiada sembelit
dan yang paling bestnya...setiap malam saya dapat tidur yang mencukupi berbanding masa berpantang anak ke 2 dan pertama dahulu...ini kerana bayi saya hanya meminum susu 2 atau paling banyak 3 kali sahaja sepanjang malam...
Bagi mereka yang takut akan mengalami sembelit semasa berpantang, anda bolehlah menambah OSTEMATRIX dalam set berpantang
Jika anda berminat ingin mencuba SET PANTANG SHAKLEE...
Hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa..
Siti Mahani Ahmad
fb                          : Siti Mahani Ahmad
page                     : Butik Kesihatan Anda
ID                         : 916251
sms / whatsapp : 010-7669815

Cash On Delivery :
JOHOR         : Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam, Plentong, Felda Cahaya Baru                                 dan sekitar Johor Bahru.
N9                 : Nilai, Bandar Enstek dan Gadong
SELANGOR : Sepang, Klia , Klia2 dan LCCT
Pengeposan Poslaju keseluruh Malaysia.

NAK ORDER KLIK DISINI..

atau

Anda nak order sekarang???
jom klik butang dibawah


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c40b0a7144f196988c2d5d13fa8ca93a
Anda juga boleh menggunakan id sy : 916251 untuk mendapatkan harga ahli di semua cawangan Shaklee yang terdekat dengan rumah anda!!
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a comment