Saturday, 19 July 2014

Vivix dan Kanser????

Apa itu Kanser?

Pada 1952, Dr Ernes T Krebs, seorang Bio Kimia dan beberapa saintis perubatan mendakwa bahawa penyakit kanser adalah penyakit kekurangan nutrisi tubuh badan. Ramai saintis telah membuat kajian bagi merungkai penyakit kanser.

Apakah kanser?

  • Kanser ialah sel yang terhasil secara tidak normal dalam badan seseorang. Satu kelompok sel kanser dipanggil tumor dan jika tidak dirawat ia boleh membesar dan merebak ke anggota badan yang lain.

  • Tumor ini akan mengelilingi sel dan mengambil khasiat daripada sel. Tumor ini mungkin adalah kanser. Sel-sel kanser ini akan berkembang dan tersebar ke organ badan yang lain melalui saluran darah dan limpa.

  • Setiap orang ada sel kanser dalam badan. Sel kanser ini tidak kelihatan dalam ujian atau pemeriksaan piawai sehinggalah mereka telah berganda ke beberapa juta. 

  • Sel kanser tidak mempunyai bentuk khas, wujud dalam pelbagai saiz dan berbeza daripada sel sihat yang mempunyai bentuk seragam. Ia boleh dilihat dengan jelas di bawah mikroskop.

 


Bagaimana Sel KANSER membiak?
Sel kanser akan membuat 'laluan' sendiri dan menjangkiti dari satu tisu ke tisu lain. Lama-kelamaan sel kanser yang bertambah banyak akan merebak dari kawasan permulaan ke organ lain melalui saluran darah atau sistem limpa. Rawatan awal boleh mencegah masalah ini. 


Adakah KANSER boleh berulang selepas rawatan?
Ya! Kanser adalah sejenis penyakit yang boleh berulang walaupun sudah dirawat. Kadar kejadian kanser yang berulang adalah bergantung kepada jenis kanser, peringkat kanser, kekuatan badan penghidap kanser,samada rawatan yang diberikan mencukupi dan terdapat juga kajian menunjukkan bahawa individu yang mempunyai kekuatan dalaman, bersikap positif serta emosi yang stabil dapat melawan kanser dengan lebih berkesan dan mempunyai kadar penyembuhan yang lebih baik.


Melalui kajian juga kita tahu makanan untuk sel kanser membiak adalah yang bersifat asid..kerana itu pengambilan Alfalfa yang bersifat alkali mampu merencatkan perkembangan sel kanser. Pengambilan Alfalfa mampu menghalang sel kanser dari membiak. Kimoterapi pula membunuh sel kanser disamping sel-sel sihat yang lain. 


Di sinilah Vivix berperanan besar dalam memperbaiki semula sel-sel sihat. Pembaikan itu berlaku sehingga ke tahap selular DNA tau. Mana DNA yang rosak Vivix bantu sihatkan malah menambah tempoh hayat DNA. Bila kita sakit tak kira la sakit apa, banyak DNA kita rosak dan mati.


NAK TAU INFO PASAL VIVIX???? KLIK DISINI!!!.

Jika anda berminat mendapatkan Vivix.

Dengan pembelian 2 botol anda sudah layak mendapatkan keahlian percuma.

Dan berpeluang membeli Shaklee pada harga ahli kemudiannya.NAK ORDER VIVIX!! JOM KLIK2 AJER!!

atau


Hubungi saya...

Siti Mahani Ahmad
ID        : 916251
FB       : Siti Mahani Ahmad
No Tel : 010-7669815
 
 
Pengedar Sah SHAKLEE di kawasan
~PASIR GUDANG,MASAI,PLENTONG,ULU TIRAM,BANDAR SERI ALAM DAN SEKITAR JOHOR BAHRU
~Pengeposan Ke seluruh Malaysia.

Anda juga boleh menggunakan id sy : 916251 untuk mendapatkan harga ahli di semua cawangan Shaklee yang terdekat dengan rumah anda!!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

No comments:

Post a comment