Thursday, 4 September 2014

COLLAGEN POWDER UNTUK SIAPA????

Assalamualaikum dan selamat petang...

alhamdulilah hari ini di beri kesempatan untuk berceloteh di blog yang dah lama saya x `update' ni..

Ramai yang bertanya saya...

APA ITU COLLAGEN POWDER????

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
 
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

 

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

 

jangan tak tau...Collagen Powder ni bukan utk tujuan kecantikan kulit sahaja tau, Collagen Powder ni juga membantu untuk fungsi-fungsi lain:
  • Mencantik dan menyuburkan rambut - Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.
  • Mencantikkan kuku – Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.
  • Menegangkan payudara – Ehem...ehem..
  • Menguatkan tulang – Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca daripada kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat. 

KEBERKESANAN TERBUKTI ! terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut...
♥ 60% lebih LEMBAP
♥ 75% lebih LICIN
♥ 80% kurang KEDUTAN
♥ 90% lebih KESERIAN
♥ 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka LEBIH GEBU
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedutan


♥ Menyokong kesihatan sesendi & menguatkan tulang

♥ Membantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.

ini antara testimoni CP
 

Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?

Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk2 kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.

Ibu menyusu cuma tidak digalakkan mengambil kerana kita tidak tahu kesuaian badan ibu selepas melahirkan. Dalam Colagen ada Prafia..tu herb yg maybe buat baby panas. Ibu boleh cuba ambil, jika ibu & baby rasa ok, boleh continue....jika sebaliknya boleh minta nasihat doktor...

saya pun ibu menyusu juga..dan alhamdulilah memang tiada masalah kepada baby sy..
malah sy pernah bertanya kepada seorang doktor yang merawat anak sy..
Nasihat beliau " tiada masalah jika saya mengambil apa2 kolagen pun janji ia serasi dengan keadaan kita n baby...

Nak cuba Shaklee Collagen Powder hari ini?????

bulan ni bulan promo Collagen Powder Shaklee yer...
bila anda beli 6 kotak akan diberi 1 kotak lagi secara percuma...

SILA KLIK DISINI..

atau
Hubungi saya
Siti Mahani Ahmad
fb                          : Siti Mahani Ahmad
page                     : Butik Kesihatan Anda
ID                         : 916251
sms / whatsapp : 010-7669815
Cash On Delivery : Pasir Gudang, Masai, Bandar Seri Alam, Plentong, Felda Cahaya Baru dan sekitar Johor Bahru.
Pengeposan Poslaju keseluruh Malaysia.
    Anda juga boleh menggunakan id sy : 916251 untuk mendapatkan harga ahli di semua cawangan Shaklee yang terdekat dengan rumah anda!!
    * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



 

    No comments:

    Post a comment